Een boek van Khenchen Sherab Gyaltsen Amipa.
Hij toont in het kort en met grote helderheid de religieuze boeddhistische weg, zowel voor nieuwelingen op deze weg als voor gevorderden. Hij wijst ons de weg met als doel het ontwikkelen van mededogen en wijsheid ten behoeve van het welzijn van alle levende wezens en het bereiken van de verlichting.

Prijs 16,50

Boekenlijst: deel 1

Deze boekenlijst biedt een (groeiend) overzicht van uitgaven die in en via ons centrum verkrijgbaar zijn. De vermelde prijzen zijn exclusief eventuele verzendkosten. Voor informatie over of het bestellen van deze uitgaven kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen via
Mahamudra. De weg naar de grote verlichting
Training van de geest in het Tibetaans boeddhisme
Een publicatie van Khenchen Sherab Gyaltsen Amipa.
Het is de geheel herziene versie van het boek "training van de geest", uitgegeven in 1986. Het boek bevat de grondslagen van de beoefeningen van de dharma, training van de geest, volgens de leer van het mahayana-boeddhisme.

Prijs 21,50
Brief van een vriend
Het centrum heeft een nieuwe vertaling uitgebracht van het boek 'Brief van een vriend', geschreven door Nagarjuna. Dit boek is door de eeuwen heen door Tibetanen hoog in ere gehouden als een belangrijke tekst voor hen, die het pad van de dharma willen gaan. Het eerste deel van het boek gaat over de 'verzameling van verdiensten door morele discipline, studie en meditatie'. Het tweede deel gaat over 'de verzameling van wijsheid': de leer van het onderling
afhankelijk ontstaan (wijsheid van zelfloosheid). Beide verzamelingen zijn nodig om bevrijding te bereiken, zoals een vogel twee vleugels nodig heeft om te kunnen vliegen. De tekst in versvorm geeft een beknopt overzicht van de volledige Boeddhistische leer. Daardoor is het een mooi leesboek voor zowel beginners als gevorderden en uitstekend te gebruiken om over korte stukjes tekst na te denken.

Prijs 12,- (51 bldz, A4 formaat)
Naar pagina 2 van de Boekenlijst
DVD: De toepasing van de Dharma in het dagelijks leven
Een uitgave van Sakya Thegchen Ling. Zijne Heiligheid de Sakya Trizin werd in juni 2010 uitgenodigd om naar Nederland te komen door Eerwaarde Khenchen Sherab Gyaltsen Amipa Rinpoche en het Tibetaans Boeddhistisch instituur Sakya Thegchen Ling. Tijdens het bezoek aan Nederland heeft Zijne Heiligheid de Sakya Trizin een openbare lezing gegeven over de toepassing van de Dharma in het dagelijkse leven en Samatha en Vipassana. Van de openbare lezing is een ruim twee uur durende DVD gemaakt.

Prijs 17,50 inclusief verzendkosten 2 DVD film 2010
Klik op de foto voor info
vsakya052017v01002006.gif

sakya.denhaag@hotmail.com

Stichting Sakya Thegchen Ling